Két új csatorna indulással és háttérben lévő történéssel tel a múlt hét.

2020. október 5. – hétfő

Hétfő reggel meszűnt az MTV Rocks utolsó bástyája, az MTV Rocks európai adása és az MTV 90s vette át a helyét, eközben a VH1 Classic-ot is átnevezték MTV 80s-re. A két csatorna nem csak névileg és arculatilag alakult át, hanem zeneileg is, amely az egyik a kilecvenes évek, míg a másik a nyolcvanas évek slágereit játsza le. Ezzel a nemzetközi rock zenecsatorna eltűnt a TV-s éterből.

Az RTL Klub három metorológusokkal bővítette az időjárásjelentését, amelyet Véber István pár hete hagyta ott az új munkája miatt. A 3 új időjóst 1-1-1 esténként mutatta be a csatorna.

2020. október 6. – kedd

Az RTL Klub bejelentette, hogy október 19-én, hétfőn tűzi műsorra a Házasodna a gazda című reality műsorát, amely már a harmadik évaddal jelentkezik a Nyerő Páros helyén. A műsorvezető mint a tavalyi szériában Nádai Anikó lesz.

2020. október 7. – szerda

Vidanetes ügyfelek számára is elérhető vált az Arena4 nevű sportcsatorna, amely idén tavasszal indult el.

2020. október 8. – csütörtök

Bakizott az RTL Klub, amely a Nyerő Páros egyik fordulóját előre promozták be és a nézőknél nem tetszés tört ki.

2020. október 9. – péntek

A Magyar Hang közölte az egyik távozott munkatársa sorsát és miért lépett le a laptól.

2020. október 10. – szombat

Nagyot robban a Dancing Wiht The Stars, amelyet a TV2 adta el. A műsort eredetileg október 3-án tervezték indítani, de egyhéttel később október 10-re tolták az első adás premierjét. A magyar hírességek mellett egy világ híresség, Gabriel Spanic, a Paula és Paulina főszereplője volt, akit tovább jutott a második adásba.

2020. október 11. – vasárnap

Gáspár Győző bejelentette, hogy feltámasztják a néhai reality műsorát, a Győzike Show-t. Amelyből új részt fognak csinálni belő a 10 éve abba maradt műsorból, amely a kevés nézettség és az X-Faktor méreg drága licenszének köszönhetően az RTL Klub levette a műsorról 2010-ben.