Mint szeptemberben a Média+ is írt, hogy Kis Ramóna 18 év után otthagyta az RTL Klubott és a TV2 felé vette irányt, ezzel megüresedett az műsorvezetői posztja a csatornánál. Pár hónap múlva felvetődött a pletyka, hogy Majka az RTL Klub felé veszé az irányát, ekkor lejáratóban volt a szerződés a TV2-nél.

Egy bulvárlap megírta, hogy 2017 őta Majkát az RTL klub háromszor próbálta átcsábítani, sikertelenül.

Majka ezt nyilatkozta az egy lapnak:

"Csak akkor tudok valamit szívvel-lélekkel csinálni, ha jól érzem magam benne, ha olyan emberekkel vagyok körülvéve, akiket ismerek, akikben megbízom, akikkel szeretek együtt dolgozni. A TV2-nél adottak ezek a körülmények, az elmúlt közel Tizenöt évben sok mindent csináltunk együtt. Csapatjátékos vagyok, és én ezt a csapatot választottam" 

A TV2 programigazgatója, Fischer Gábor szerint leginkább furcsa lett volna, hogy Majka igent mondana az RTL Klubnak.

"Az elmúlt évek tendenciája azt mutatja, hogy az RTL-től inkább elmennek, semmint odamennek műsorvezetők. A TV2 képernyős csapata a legerősebb az országban, az elmúlt években olyan sztárok csatlakoztak hozzánk, mint Ördög Nóra, Stohl András és legutóbb Kiss Ramóna."

-mondta a programigazgató.

Azzal, hogy az RTL Klub ajánlatát elutasította a műsorvezető, így továbbra is az a kérdés marad, hogy ki fogja tölteni be a műsorvezetői posztot és mi változhat a mentorcsapatban, a mentoroknál is terjedt ez év elején a pletyka, ez más káposzta.

A Blikk megkereste az RTL Magyarország programigazgatója és vezérigazgató-helyettesét és megcáfolta az állítottakat:

"Mielőtt lejár Majka Tv2-és szerződése, valamilyen módon mindig meg szokta keresni az RTL Magyarországot. Most februárban először közös ismerősökkel, nem is eggyel “üzente meg”, hogy tavasztól “szabad”, majd ő maga is megkeresett, hogy ezt elmondja. Már akkor jeleztem neki, hogy ne számítson semmilyen ajánlatra, mert tudom, hogy ha tennék, előbb-utóbb a sajtóban olvasnám a részleteket. De persze, szívesen beszélgetek vele, hiszen régen ismerjük egymást, és ha szeretne valamit, mondja nyugodtan. Ezek után találkoztunk is, elmondta, hogy váltani akar, sőt konkrét elképzelései voltak, mely műsorainkban szerepelne. Február 13-án még írásban is részletezte, mik lennének fontosak neki egy megállapodásban. Gondolkoztunk néhány napot, majd visszahívtam, és megmondtam neki, hogy nem látjuk jelenleg a helyét sehol az RTL Magyarország csatornáin, de ha gondolja, ne köteleződjön el túl hosszú időre a TV2-nél, és majd beszéljünk egy év múlva. “Akkor most kikosaraztál”

Majd a pontot az április 24-én tette a Borsban megjelent cikk, hogy Majka marad a kereskedelmi csatornánál. Majka így más szerepkörben lesz látható, hiszen ő veszi át Horváth Tamás a Sztárban sztár leszek! zsűrijében. Az előző cikket itt lehet olvasni. Ezzel így a pletyka megbukott.