Az idei MTV Europe Music Awards (MTV EMA) amely Magyarország lesz a házigazda. Most ettől az évtől kezdve az MTV Music Awards afrikai változatát, az MTV Africa Music Awardsot (MTV AMA), amely idén Kampala lesz a házigazda.

Afrikában is tervezik az MTV Music Awards afrikai változatát, amely az erópai változatát 1994 óta minden évben rendezik, most idén Magyarország lesz a házigazdája. Most idei évtől kezdve az MTV EMA kistestvére, az MTV AMA vagyis az MTV Africa Music Awards díjátadót rendez, amely idén Uganda fővárosa, Kalampala lesz. Az MTV az afrikai mint az európait, világszerte kövzetíti az MTV, természetesen hazánkban az MTV Hungary február 20-án.

A díj át adó házigazdája a többszörös Grammy díjas DJ Khaled lesz, akivel Justin Bieberrel, Drakkel, Kanye Westtel és Nicky Minaj-al készített sláger listás zenéket.

Az idei gállán 20 kategóriában osztanak díjakat, amely a szavazatokat az mtvmama.com oldalon lehet megtenni.

„Afrika számos meghatározó tehetségnek a szülőföldje, így nagyon izgatottak vagyunk, hogy az MTV történetében először ezek az előadók is főszerepet kaphatnak a MAMA keretein belül a világ 180 országában, február 20-án”

-mondta Bruce Gillmer, a Viacom CBS zenei kapcsolatokért és zenei felelős főosztály vezetője.

Még az hozzá tette: biztosak benne, hogy a rendezvény mindenki számára kihagyhatatlan és feledhetetlen élményt fog nyújtani.

Az MTV Africa Music Award gálát virtuálisan tartják meg, amely az MTV Hungary február 20-án 19:00-kor adja le. Az ismétlés február 21-én 17:00-kor és február 23-án 21:05-kor lesz látható az MTV Hungary-n.