Gyerekek védelmére hivatkozva indított eljárás a Nemzeti Méda- és Hírközlésihatóság az RTL Magyarország ellen, mert sugárzási időt biztosított a szivárvány család kisfilmnek.

RTL Klub RTL Magyarország RTL II RTL+ RTL Gold Cool Film+ Muzsika TV Sorozat+ NMHH

Mint a Média+ is beszámolt 2020. december 23-án, hogy karácsony egy nappal hamarabb szivárvány családról szóló kisfilmet, amely a Citizengo felháborítónak tartott és alárírásos petíciót indított a meleg proganda akciója miatt.

Ma a Nemzeti Média- és Hírközlésihatóság is lépett az RTL Magyarországgal szemben és eljárást indított a kereskedelmi tévé társaság ellen, mert az oka a gyerekek biztonság védelem.

A hírdetést készítő Háttér Társaság civil szerezete is felszólalt az NMHH lépése miatt, amely szerintük a médiahatóság azért indította meg az eljárást, mert el akarják hallgattatni az LMBTQ szervezeteket.

Az RTL álláspotnja szerint a hirdetés nem csak 16 éven felülieknek mutatható be, ezért a sugárzás jogszerű volt.

A társadalmi célú hírdetésben lévő szereplő filmet azután készült, amikor elfogadták az alaptörvény módosítást, hogy az apa férfi, az anya nő.

Korábban 2018-ban a ValóVilág4 miatt az RTL Klubot megbírságolták, ugyan úgy 2019-ben a ValóVilág9 pornógráf tartalma miatt szabbott az RTL Magyarországra a médiatanács.